[Choose your language]  
 
S.I.C
Cádiz
Nuestros Cursos
Servicios
On-Line

Historien


VÅR HISTORIA...

Stadens rötter sträcker sig 3500 år tillbaka i tiden, till slutet av koppar- och bronsåldern. Några av den grekiska mytologins legender vill här, på Cádiz ö (kallad Gadeira och Erytheia), placera Herkules och myten om den tartésico kungen Gerión, gigant med tre kroppar alados från midjan och uppåt, som hjälten dödade genom att skjuta en pil genom uninoen av de tre kropparna.

Staden grundades år 1100 f.Kr. av feniciska handelsmän från Tiros, den gamla feniciska staden belägen söder om dagens Libanon. Dom kom att kalla staden Gadir som ungefär betyder (reducto , fort). I Gadir byggde man en hamn och reste ett tempel var man, enligt legenden, bevarade askan från Herkules. Det är kanske på grund av detta som Cádiz-borna säger att Herkules grundade staden och kanske är det ocskå därför som han figurerar på stadens vapen mellan de berömda pelarna som gav hopp åt del fin del mundo.

Cádiz, som i huvudsak växer från 1500-talet och som utvecklas på ett vertiginoso sätt från och med 1600-talet; intar sin ekonomiska storhetstid under 1700-talet genom handel, den huvudsakliga sysselsättningen under denna period. Den sydamerikanska handelns betydelse för Cádiz var så stor att staden utvecklades till att kontrollera det spanska handelsmonopolet. Cádiz påminner om en kolonialstad med sina trånga gränder, magiska trädgårdar och många torg som väcker gamla minnen. Tillsammans utgör de ett delikat urbant inslag, ett inslag till vilket många byggnader, redo för att bekämpa “levanten”, på ett signifikativt sätt bidrar.

Efter att en gynnsam miljö skapats i staden, både på kulturell och politisk nivå, inrättar man på 1800-talet las Cortes Generales var man tecknar ner den första spanska konstitutionen.Cádiz är således en stad med en tretusenårig histora där det är lätt att gå vilse bland gränderna och var vi på vägen träffar på underverk såsom katedralen, stranden La Caleta, hamnen, de vackra stadsdelarna La Viña, El Mentidero eller Santa Mária. Ljuset, glädjen, livet och rörelsen asorberar oss helt. Magin och egenheten gör Cádiz till en av de vackraste städerna i väst.

 


Follow us...
facebooktwitteryoutubelinkedingfourquarepinterestgoogle+ instagram flickr
Our Accreditations...
Our Discounts...
Student Comments...
 

Rasmus.. 20 år.. fra Danmark
Mit ophold på S.I.C var fedt.. jeg tog alene til cadiz og tog et intensivt kursus på 14 dage (på mellem niveauet).. jeg har harft spansk i 2 år, men kursuset hjalp en del på mit spanske, men ligeså vigtigt var personerne på skolen. Man lære en del af at gå i skole, tale spansk i timerne og lære grammatik, men jeg lærte lige så meget uden for skolen, du taler spansk med dine medstuderende, fester, oplever nye steder og ting, og alt dette gav mig endnu mere mod og lyst til at lære sproget og kulturen.. Kan helt klart anbefale skolen.. den er endda også ret billig i forhold til andre.. en taxa tur fra jerez lufthavn koster mellem 400-500 kr så tænk over hvornår dit fly lander.. da busserne kun går i et bestemt tidsrum.. godt tip hvis du vil spare de penge :) Ps.. jeg tager helt sikkert til Cadiz igen.."

Rasmus Buch (Denmark).
rasmussbuch@hotmail.com

 
Social Networks


Copyright © 2002-2017 Escuela Internacional de Español [sic] Spanish in Cadiz. All rights reserved.
Condesa Villafuente Bermeja 7| Cadiz 11008 - Spain |  Tlf. 34-956-252724
Escuela de Español Cádiz | Cursos de Español Cádiz | Cádiz Ciudad | Cursos DELE Cádiz