[Choose your language]  
 
S.I.C
Cádiz
Nuestros Cursos
Servicios
On-Line

Historieº


VÅR HISTORIE

Oppkalt etter Neptun’s sønn og bygget mellom Hercules’ pilar historie og mytologi.

Byens opprinnelse strekker seg hele 3500 år tilbake i tid. Cadiz, den eldste byen i den vestlige verden, spiller en viktig rolle gresk mytologi. Noen legender beretter om det fatale møtet mellom Hercules og kong Gerion som intraff i Cadiz (kalt Gaderia og Erytheia): Hercules drepte den tre kroppede giganten med vinger med en pil som traff punktet som forbandt de tre kroppene. Cadiz selv er en de ’Tolv arbeiderne til Hercules’, som er separasjonen av Europa fra Afrika.

Byen ble grunnlagt 1100 f. Kr av Fønikiske seilere oppå ruinene etter det som folket fra Tyre hadde bygget.

De bygget en havn og et tempel, hvor antagelvis asken etter Hercules er å finne.

Hercules tilstedeværelse overlever til den dag i dag i byens rustning hvor han står mellom pilarene som hadde spådd verdens ende.

Cadiz begynte først å vokse fra det 14. århundre, og hadde sin gylne tid i det 18. århundre grunnet sin sentrale posisjon for sjøruter og kommersiell handel.

Viktigheten av handel med Amerika medførte at Cadiz etterhvert hadde monopol på all handel i Spania. I dag kan fortiden fortsatt bivånes igjennom arkitekturen som pryder byen; Cadiz påminner oss hvordan en typisk koloni by så ut: lange og smale gater, solrike almenninger og magiske hager.

Senere i 17. og 18. århundre, ble byen forsterket for å kunne motstå gjentatte angrep fra havet igangsatt av engelsmennene.

Det var i løpet av denne perioden at Cadiz nøt den mest fruktbare økonomiske veskten, monopol på handel med amerikanerne og utgjorde bærebjelken både kulturelt og historisk med den nye verden. Bak sin gamle murer motsto Cadiz tappert en invasjon ledet av Napoleon, og det var her i kirken San Felipe Neri, den første Spanske konstitusjonen var underskrevet. I løpet av Napoleon’s okkupasjon, mellom 1810 og 1813, ble Cadiz hovedstaden i Spania. Men etter tapet av spanske kolonier i Amerika, tapte også Cadiz sin relevans i nasjonale affærer.Denne tre tusen år gamle byen inviterer deg til vandre og koble av i sjarmende trange gater, igjennom åpne plasser og ærverdige bygninger. Katedralen, Caleta Beach og typiske bydeler slik som La Vina eller Santa Maria er noen av de stedene som ikke bare gjør byen til den eldste i vesten, mens også til en av de mest praktfulle.

 


Follow us...
facebooktwitteryoutubelinkedingfourquarepinterestgoogle+ instagram flickr
Our Accreditations...
Our Discounts...
Student Comments...
 

Rasmus.. 20 år.. fra Danmark
Mit ophold på S.I.C var fedt.. jeg tog alene til cadiz og tog et intensivt kursus på 14 dage (på mellem niveauet).. jeg har harft spansk i 2 år, men kursuset hjalp en del på mit spanske, men ligeså vigtigt var personerne på skolen. Man lære en del af at gå i skole, tale spansk i timerne og lære grammatik, men jeg lærte lige så meget uden for skolen, du taler spansk med dine medstuderende, fester, oplever nye steder og ting, og alt dette gav mig endnu mere mod og lyst til at lære sproget og kulturen.. Kan helt klart anbefale skolen.. den er endda også ret billig i forhold til andre.. en taxa tur fra jerez lufthavn koster mellem 400-500 kr så tænk over hvornår dit fly lander.. da busserne kun går i et bestemt tidsrum.. godt tip hvis du vil spare de penge :) Ps.. jeg tager helt sikkert til Cadiz igen.."

Rasmus Buch (Denmark).
rasmussbuch@hotmail.com

 
Social Networks


Copyright © 2002-2017 Escuela Internacional de Español [sic] Spanish in Cadiz. All rights reserved.
Condesa Villafuente Bermeja 7| Cadiz 11008 - Spain |  Tlf. 34-956-252724
Escuela de Español Cádiz | Cursos de Español Cádiz | Cádiz Ciudad | Cursos DELE Cádiz