[Choose your language]  
 
S.I.C
Cádiz
Nuestros Cursos
Servicios
On-Line

Geschiedenis


Cádiz is genoemd naar de zoon van Neptunus en gebouwd tussen de pilaren van Hercules, hierdoor zijn geschiedenis en mythologie nauw verweven met de stad, nauwer dan met elke andere stad in Spanje. De historie van Cádiz gaat 3500 jaar terug. Cádiz, de oudste stad in de Westerse wereld speelt een belangrijke rol in de Griekse mythologie. Sommige legendes spreken over de fatale ontmoeting tussen Hercules en Koning Gerion die plaats had in Cádiz (toen Gadeira of Erytheia genaamd): Hercules doodde de reus met de drie lichamen en vleugels door een pijl in het kruispunt van de drie lichamen te schieten. Cádiz zelf is één van de “Twaalf Werken van Hercules”, de scheiding van Europa en Afrika.

De stad is gesticht in 1100 voor Christus door Phoenicische zeelieden, op de ruïnes van de stad die eens gesticht werd door de Trojanen. De Phoeniciërs bouwden een haven en een tempel, waar volgens de overlevering de as van Hercules werd bewaard. Hercules is vandaag de dag nog aanwezig in de stad in de vorm van een standbeeld, tussen de pilaren die het einde der tijden aankondigen.

Cádiz begon te groeien vanaf de 14e eeuw en beleefde zijn hoogtijdagen in de 18e eeuw, door de strategische ligging op de verschillende zee en handelsroutes. Het belang van de handel met Amerika was dermate groot en Cádiz kon deze handel monopoliseren voor heel Spanje. Vandaag de dag is dit verleden nog steeds zichtbaar in de architectuur; Cádiz herinnert ons aan de typische koloniale stad, de lange en nauwe straten, zonnige pleinen en magische tuinen.

Later, in de 17e en 18e eeuw werd de stad een vestingstad om de herhaalde Engelse aanvallen vanuit zee te weerstaan. Tijdens die periode beleefde de stad zijn economisch meest succesvolle periode door de handel met de Nieuwe Wereld te monopoliseren en zo een cultureel en politiek bruggenhoofd te vormen met Amerika. Cádiz weerstond moedig de inval van Napoleon vanachter de oude stadsmuren en het was ook hier, in de kerk van San Felipe Neri, dat de eerste Spaanse grondwet werd getekend. Tussen 1810 en 1813, tijdens de bezetting door Napoleon, was Cádiz de hoofdstad van Spanje. Door het verlies van de Amerikaanse koloniën verloor Cádiz aan internationale betekenis.Deze drieduizend jaar oude stad nodigt je uit om door de nauwe straten te dwalen en tot rust te komen, om tijdens je tochten pleinen, kleine plaatsjes en statige gebouwen te ontdekken. De kathedraal, het strand “La Caletta” en typische wijken als “La Viña” of “Santa Maria” zijn enkele van de plekken die Cádiz niet alleen tot de oudste steden van het westen maken, maar ook tot één van de mooiste.

 


Follow us...
facebooktwitteryoutubelinkedingfourquarepinterestgoogle+ instagram flickr
Our Accreditations...
Our Discounts...
Student Comments...
 

Rasmus.. 20 år.. fra Danmark
Mit ophold på S.I.C var fedt.. jeg tog alene til cadiz og tog et intensivt kursus på 14 dage (på mellem niveauet).. jeg har harft spansk i 2 år, men kursuset hjalp en del på mit spanske, men ligeså vigtigt var personerne på skolen. Man lære en del af at gå i skole, tale spansk i timerne og lære grammatik, men jeg lærte lige så meget uden for skolen, du taler spansk med dine medstuderende, fester, oplever nye steder og ting, og alt dette gav mig endnu mere mod og lyst til at lære sproget og kulturen.. Kan helt klart anbefale skolen.. den er endda også ret billig i forhold til andre.. en taxa tur fra jerez lufthavn koster mellem 400-500 kr så tænk over hvornår dit fly lander.. da busserne kun går i et bestemt tidsrum.. godt tip hvis du vil spare de penge :) Ps.. jeg tager helt sikkert til Cadiz igen.."

Rasmus Buch (Denmark).
rasmussbuch@hotmail.com

 
Social Networks


Copyright © 2002-2017 Escuela Internacional de Español [sic] Spanish in Cadiz. All rights reserved.
Condesa Villafuente Bermeja 7| Cadiz 11008 - Spain |  Tlf. 34-956-252724
Escuela de Español Cádiz | Cursos de Español Cádiz | Cádiz Ciudad | Cursos DELE Cádiz