[Choose your language]  
 
S.I.C
Cádiz
Nuestros Cursos
Servicios
On-Line

Cultuur en ontspanning


De provincie Cádiz heeft een van de mooiste en meest gevarieerde landschappen van Spanje. Bezoekers verliezen zich keer op keer in de dorpen en steden, waar de lokale bevolking altijd vriendelijk is en bereid tot een praatje.

De stad Cádiz zal je verassen met zijn rijke historische en culturele erfenis en de vele mogelijkheden om je vrijetijd te besteden. De vele barokke en neoclassicistische kerken zijn niet te missen, vooral de nieuwe en oude kathedralen niet. De nieuwe kathedraal, gebouwd tussen 1722 en 1853 en het museum laten je de mooiste Spaanse barok, rococo en neo- classicistische architectuur zien. Het klooster van Santo Domingo en de kerk San Felipe Neri hebben een belangrijke rol in de geschiedenis van de stad en het land gespeeld en in dit laatste gebouw kan men een schilderij bewonderen van Murillo, de onbevlekte ontvangenis. Hier dichtbij vindt men het neoclassicistische “Plaza Mina” waar men het Museum van Cádiz vindt, alwaar Phoenische en Romeinse archeologische opgravingen worden tentoongesteld en schilderijen door Goya, Murillo, Zubaran en Rubens te bewonderen zijn.

Andere plekken om te bezoeken zijn de Tavira Toren, met zijn donkere kamer waar je door een ingenieus systeem van spiegels en lenzen de hele stad kan overzien. Je ziet de kastelen San Sebastian en Santa Catalina, de Alameda Apodaca, het Falla theater, de archieven en bibliotheken, alles gaat in een vogelvlucht aan je voorbij.

De hoeveelheid manieren om te ontspannen zijn bijna nog groter dan het culturele aanbod. Of het nu binnen de ommuurde oude stad, of hierbuiten is. Het carnaval in februari van Cádiz is één van de oudste en bekendste carnavalsvieringen in heel Spanje. Het carnavalsfeest vormt een internationale toeristische trekpleister, overal vandaan komen mensen om mee te genieten van de schitterende kostuums en de ingenieuze liederen (waarschuwing: zelfs Spanjaarden van buiten Cádiz hebben moeite om de komische teksten te begrijpen). Veertig dagen na het carnaval, in maart of april, is het de heilige week.
Dit katholieke feest vormt een wereld van verschil met het heidense carnaval. Tijdens de heilige week dragen duizenden Gaditanos (de inwoners van Cádiz) rijke barokke afbeeldingen van de maagd Maria en Jezus door de straten, begeleid door kamermuziek, de geur van bloemen en wierook. Vooral de regen waarmee de Maagd van La Palma wordt ontvangen is adembenemend. In mei verandert de stad weer helemaal om de Motorfiets Grand Prix van Jerez de la Frontera te ontvangen.


Follow us...
facebooktwitteryoutubelinkedingfourquarepinterestgoogle+ instagram flickr
Our Accreditations...
Our Discounts...
Student Comments...
 

Cadiz ist eine wunderbare Stadt. An jeder Ecke entdeckt man Neues: kleine lauschige Plätze oder eine Kirche oder den Blumenmarkt, eine Statue oder ein Denkmal. Der Strand ist einfach fantastisch, unendlich lang und voller Ueberraschungen. Von der Schule s.i.c. war ich sehr beeindruckt. Klein, aber fein. Alles pünktlich und die Lehrer sehr nett und zuvorkommend, aber streng. Ich habe sehr viel gelernt und profitiert in diesen 4 Wochen. Cadiz und die Schule sind wirklich einen Besuch wert.""

Ruth Derungs (Switzerland)
RuthDerungs@gmx.ch

 
Social Networks


Copyright © 2002-2017 Escuela Internacional de Español [sic] Spanish in Cadiz. All rights reserved.
Condesa Villafuente Bermeja 7| Cadiz 11008 - Spain |  Tlf. 34-956-252724
Escuela de Español Cádiz | Cursos de Español Cádiz | Cádiz Ciudad | Cursos DELE Cádiz