[Choose your language]  
 
S.I.C
Cádiz
Kurssit
Muut Palvelut
On-Line

Cadizin Historia


Cadizin kaupunki on nimetty Neptunen pojan mukaan ja rakennettu Herculeen pilareiden juurelle. Historia ja mytologia ovat läsnä Cadizissa enemmän kuin missään muussa Espanjan kaupungissa. Kaupungin perustukset luotiin 3500 v. sitten. Cadiz, joka on vanhin kaupunki länsimaailmassa esittää tärkeätä roolia kreikkalaisessa mytologiassa. Joidenkin legendojen mukaan Herculesin ja titaani Geryonin kohtalokas tapaaminen oli Cadizissa. (Silloinen Gadeira ja Erytheira). Hercules surmasi kolmivartaloisen, siivekkään jättiläisen ampumalla nuolen kolmen vartalon yhtymäkohtaan. Cadizin kaupunkia itseään pidetään yhtenä Herculeen urotöistä.

Cadizin kaupunki on perustettu 1100-luvulla eKr. foinikialaisten merimiesten toimesta Tyren kansan rakentamille raunioille. He rakensivat sataman ja temppelin, jossa oletettavasti pidettiin myös
Herculesin tuhkaa. Herculeksen läsnäolo tänä päivänä näkyy kaupungin vaakunassa, jossa Hercules seisoo pilareiden välissä. Pilareiden oletettiin seisovan paikassa, johon maailma loppuu.

Cadiz alkoi kasvaa 1400-luvulla ja kukoisti 1800-luvulla kaupankäynnin keskuksena ihanteellisen sijaintinsa ansiosta. Koska kaupankäynti Amerikan kanssa oli vilkasta, Cadiz monopolisoi koko Espanjan kaupankäyntiä. Tämä rikas menneisyys näkyy myös arkkitehtuurissa; Cadiz muistuttaa tyypillistä kolonialistista kaupunkia. Kaupungille on luonteenomaista pitkät ja kapeat kadut, valoisat aukiot ja taianomaiset puutarhat.

Myöhemmin 1700- ja 1800-luvuilla Cadizista tuli linnoitettu kaupunki kun se suojautui englantilaisten hyökkäyksiltä. Samaan aikaan Cadizin vauraus kasvoi kaupan ansiosta ja se monopolisoi kaupankäyntiä Amerikan kanssa sekä toimi siltana kulttuuri- ja poliittiselle toiminnalle Uuteen Maailmaan. Cadiz vastusti pelottomasti Napoleonin hyökkäyksiä mutta joutui Napoleonin miehittämäksi vuosina 1810 ja 1813, jolloin se toimi espanjan pääkaupunkina. Espanjan ensimmäinen perustuslaki julistettiin San Felipe Nerin kirkossa. Kun Espanja menetti siirtomaansa Amerikan mantereella, myös Cadizin liiketoiminta kärsi suuresti.

 Tämä 3000 vuotta vanha kaupunki kutsuu sinut vaeltamaan sen kauniilla, kapeilla kujilla, löytämään sen aukiot, pienet palatsit ja hallintorakennukset.
Cadizin Katedraali, Caleta ranta, tyypilliset kaupunginosat kuten La Vina tai Santa Maria tekevät kaupungista ei vain lännen vanhimman mutta myös kauneimman.

 


Seuraa meitä...
facebooktwitteryoutubelinkedingfourquarepinterestgoogle+ instagram flickr
Akkreditointeja
Meidän Tarjoukset...
Opiskelijat sanovat...
 

Rasmus.. 20 år.. fra Danmark
Mit ophold på S.I.C var fedt.. jeg tog alene til cadiz og tog et intensivt kursus på 14 dage (på mellem niveauet).. jeg har harft spansk i 2 år, men kursuset hjalp en del på mit spanske, men ligeså vigtigt var personerne på skolen. Man lære en del af at gå i skole, tale spansk i timerne og lære grammatik, men jeg lærte lige så meget uden for skolen, du taler spansk med dine medstuderende, fester, oplever nye steder og ting, og alt dette gav mig endnu mere mod og lyst til at lære sproget og kulturen.. Kan helt klart anbefale skolen.. den er endda også ret billig i forhold til andre.. en taxa tur fra jerez lufthavn koster mellem 400-500 kr så tænk over hvornår dit fly lander.. da busserne kun går i et bestemt tidsrum.. godt tip hvis du vil spare de penge :) Ps.. jeg tager helt sikkert til Cadiz igen.."

Rasmus Buch (Denmark).
rasmussbuch@hotmail.com

 
Sosiaaliset verkostot


Copyright © 2002-2017 Escuela Internacional de Español [sic] Spanish in Cadiz. All rights reserved.
Condesa Villafuente Bermeja 7| Cadiz 11008 - Spain |  Tlf. 34-956-252724
Escuela de Español Cádiz | Cursos de Español Cádiz | Cádiz Ciudad | Cursos DELE Cádiz