[Choose your language]  
 
S.I.C
Cádiz
Nuestros Cursos
Servicios
On-Line

Historie


Byen er opkaldt efter Neptuns søn og bygget mellem Herkules’ piller og historie og mytologi er tættere knyttet til Cádiz end til nogen anden by i Spanien.

Byens oprindelse strækker sig hele 3500 år tilbage i tiden. Cádiz, den ældste by i den vestlige verden, spiller en vigtig rolle i græsk mytologi. Nogen legender beretter om det fatale møde mellem Herkules og Kong Gerion som indtræf i Cádiz (kaldt Gaderia og Erytheia). Herkules dræbte den bevingede gigant med tre kroppe ved at træffe ham med en pil i det punkt der forbandt de tre kroppe. Cádiz selv er en af Herkules’ ”Tolv Værker” som er adskillelsen af Europa og Afrika.

Byen blev grundlagt i 1100 f.Kr. af Føniske søfolk ovenpå ruinerne af det som folket fra Tyre havde bygget. De byggede en havn og et tempel, hvor Herkules’ aske eftersigende skulle være at finde.

Herkules’ tilstedeværelse i byen er overlevet til den dag i dag hvor man finder ham i byens våbenskjold hvor han står mellem pillerne markere verdens ende.

Cádiz begyndte dog først at vokse i det 14. århundrede og havde sin guldalder i det 18. århundrede grundet sin centrale position for søruter og kommerciel handel.

Den generelle vigtighed af handlen med Amerika medførte at Cádiz blev den rigeste by i Spanien da byen nærmest havde monopol på al ind- og udsejling. Fortiden bevidnes af arkitekturen byen prydes af. Cádiz fortæller os i dag hvordan en typisk koloni by så ud: Lange smalle gader, solrige pladser og magiske haver.

I det 17. og 18. århundrede blev byen forstærket for at kunne modstå englændernes angreb fra havet. Det var i denne periode at byen nød den mest frugtbare økonomiske vækst fra sit monopol på handel med Amerika og byen var Spaniens kulturelle og historiske bro til den nye verden. Bag sine murer modstod Cádiz tappert et inversionsforsøg ledet af Napoleon og det var også her, i kirken San Felipe Neri, at den første spanske konstitution blev underskrevet. Fra 1810 til 1813 under Napoleons besættelse af Spanien blev Cádiz hovedstad, men efter tabet af de spanske kolonier i Amerika tabte byen det meste af sin relevans i nationale affærer.

Denne tretusind år gamle by inviterer dig til at vandre og koble af i charmerende smalle gader, gennem åbne pladser og ærværdige bygningsværker. Katedralen, Caleta stranden og typiske bydele som La Vina og Santa Maria gør byen til en af den vestlige verdens kulturskatte og også til en af de mest pragtfulde.

 


Follow us...
facebooktwitteryoutubelinkedingfourquarepinterestgoogle+ instagram flickr
Our Accreditations...
Our Discounts...
Student Comments...
 

Rasmus.. 20 år.. fra Danmark
Mit ophold på S.I.C var fedt.. jeg tog alene til cadiz og tog et intensivt kursus på 14 dage (på mellem niveauet).. jeg har harft spansk i 2 år, men kursuset hjalp en del på mit spanske, men ligeså vigtigt var personerne på skolen. Man lære en del af at gå i skole, tale spansk i timerne og lære grammatik, men jeg lærte lige så meget uden for skolen, du taler spansk med dine medstuderende, fester, oplever nye steder og ting, og alt dette gav mig endnu mere mod og lyst til at lære sproget og kulturen.. Kan helt klart anbefale skolen.. den er endda også ret billig i forhold til andre.. en taxa tur fra jerez lufthavn koster mellem 400-500 kr så tænk over hvornår dit fly lander.. da busserne kun går i et bestemt tidsrum.. godt tip hvis du vil spare de penge :) Ps.. jeg tager helt sikkert til Cadiz igen.."

Rasmus Buch (Denmark).
rasmussbuch@hotmail.com

 
Social Networks


Copyright © 2002-2017 Escuela Internacional de Español [sic] Spanish in Cadiz. All rights reserved.
Condesa Villafuente Bermeja 7| Cadiz 11008 - Spain |  Tlf. 34-956-252724
Escuela de Español Cádiz | Cursos de Español Cádiz | Cádiz Ciudad | Cursos DELE Cádiz