[Choose your language]  
 
S.I.C
КАДИС
НАШИТЕ КУРСОВЕ
УСЛУГИ
On-Line

КУЛТУРА И СВОБОДНО ВРЕМЕ


Кадис и забавленията през свободното време

Провинция Кадис предлага едни от най-красивите и разнообразни пейзажи в Испания, съчетани с уникални традиции и обичай; осеяна е с многобройни красиви селца с гостоприемни местни жители, готови да отворят домовете си за посетителите. В града можете да се насладите на неговите жители, храна, природа, традиции и история.

Градът ще ви изненада приятно с богатото си културно-историческо наследство, както и с множеството възможност за отдих и развлечения през свободното време. Не може да не посетите многобройните барокови и неокласически църкви, пръснати из целия град, особено Старата и Новата Катедрала и катедралния музей (Новата катедрала, построена между 1722 и 1853 и музея й представляват един от най-добрите образци на испанската барокова, рококо и неокласическата архитектура); манастирa Санто Доминго и църквата Сан Фелипе Нери, играла важна роля в историята на града и страната, където може да види картината „Непорочното зачатие“, рисувани от известния испански художник Мурильо (La Inmaculada Concepción de Murillo). Съвсем наблизо, на неокласическия площад Мина (Plaza Mina) се намира Музея на Кадис (El museo de Cadiz) с богата колекция на финикийски и римски археологически находки и с творби на Гоя, Мурильо, Зубаран и Рубенс.

Други забележителности, които си струва да посетите, са Кулата Тавира (Torre Tavira), тъмна камера, където с помощта на игра с огледала и лещи можете да “се разходите“ из целия град, замъците-крепости Свети Себастиан и Света Каталина (los Castillos de San Sebastián y de Santa Catalina), старите военни укрепления и стени, откъдето се разкриват красиви гледки към морето, Alameda Apodaca, театър Falla, архивите, библиотеките и т.н.

Наред с богатото си културни богатство, този град предлага още повече развлечения за свободното време. Карнавалът в Кадис през месец февруари е един от най-старите и известни карнавали в цяла Испания. Той е международна туристическа атракция и хора от всички краища на Испания и туристи цял свят идват да му се насладят и да участват със своите карнавални костюми По време на Карнавала целият град излиза на улицата за да се наслади на остроумието на народното изкуство чрез костюмите и песните на различните певчески групи (понякога дори на другите испанци им е трудно да разберат комично-сатиричните текстове на песните).

През март или април се празнува Страстната Седмица и Великден (La Semana Santa), където си струва да се видят бароковите изображения и пищността на шествията. Католическите тържества контрастират на езическия Карнавал. По време на Страстната седмица, хиляди хора участват в шествия по улиците на града с пищни барокови изображения на Дева Мария и Исус, придружени от камерна музика и миризма на цветя и тамян. Дъждът от цвeтенцата на карамфил, които се посипват върху лика на Девата от Ла Палма (La Virgen de la Palma) e впечатляващ.

През май е Grand Prix по мотоциклетизъм на Херес, където може да посетите и Кралското училище по конна езда на Андалусия (Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre) и да наблюдавате спектакъла с танцуващи коне.

Други възможнисти за забавления за свободното време, които предлагат града и провинцията, са концерти, аквапаркове, кина, казина, съоръжения и красиви места за практикуване на спортове като уиндсърф и голф, барове и ресторанти, театри, спектакли на фламенко.


S�guenos...
facebooktwitteryoutubelinkedingfourquarepinterestgoogle+ instagram flickr
Acreditaciones
Nuestras Ofertas...
Los alumnos dicen...
 

Cadiz ist eine wunderbare Stadt. An jeder Ecke entdeckt man Neues: kleine lauschige Plätze oder eine Kirche oder den Blumenmarkt, eine Statue oder ein Denkmal. Der Strand ist einfach fantastisch, unendlich lang und voller Ueberraschungen. Von der Schule s.i.c. war ich sehr beeindruckt. Klein, aber fein. Alles pünktlich und die Lehrer sehr nett und zuvorkommend, aber streng. Ich habe sehr viel gelernt und profitiert in diesen 4 Wochen. Cadiz und die Schule sind wirklich einen Besuch wert."

Ruth Derungs (Switzerland)
RuthDerungs@gmx.ch

 
Redes Sociales


Copyright © 2002-2017 Училището Internacional de Español [sic] Spanish in Cadiz. All rights reserved.
Condesa Villafuente Bermeja 7| Cadiz 11008 - Spain |  Tlf. 34-956-252724
Училището de Español КАДИС | Cursos de Español КАДИС | КАДИС Ciudad | Cursos DELE КАДИС